Hvilken størrelse vikle skal jeg bruge, hvilken base størrelse er jeg? Her er en størrelses guide til at gøre det lettere at overskue.

Vikler fås i forskellige størrelser

Som udgangspunkt er målene på de forskellige størrelser +/- 

Str. 2: 2,6 meter

Str. 3: 3,1 meter

Str. 4: 3,6 meter

Str. 5: 4,1 meter

Str. 6: 4,6 meter

Str. 7: 5,1 meter

Str. 8: 5,5 meter

Basestørrelse

For at finde ens præcise basestørrelse benytter man en binding der hedder Front Wrap Cross Carry forkortet til FWCC.

Denne størrelse kan ændre sig i takt med at baby vokser og skal bruge mere stof til at nå omkring mor og barn.

Her ses en FWCC. Viklen er en Nona.

Når du binder denne binding skal du have nok vikle til at lave en sikker dobbelt knude og tilpas meget til at viklen ikke har en lang hale. Viklen må ikke bindes i den skrå del af viklens hale. Så er det en forkert str. vikle til bindingen og den er ikke sikkert bundet. En lang hale er ikke forkert at have så længe den ikke er så lang man falder i den. Gør man det kan man evt. binde den om livet en gang mere.

En lille guide til en Størrelses guide kunne være

XS-S er ofte en str. 5

M- XL er ofte en str. 6

XXL og frem er ofte en str. 7

De andre størrelser bruges til de utallige forskellige bindinger der findes, til en fancy afslutning eller til rebozo, tørklæder, gynger, hængekøjer osv osv.

Størrelses guide til Bæreseler

Bæreseler har ofte en størrelse til brugeren og er nogle gange opdelt i babysize og toddlersize. Men det gør ikke bæreseler til en ”one fits all” løsning. For vores kroppe er alle forskellige. Brede skuldre og smal talje og omvendt. Derfor er det vigtigt at man finder den sele der sidder bedst på ens krop. Det er også vigtigt at man husker at bæreseler ikke er rygsække der skal sidde klistret til kroppen, men skal kun lige akkurat sidde så den ikke glider ned. Dette giver den bedste komfort til den der bærer.

De fleste bæreseler har en startvægt fra 3500g dette er fordi de helt små nemt kan ”blive væk” i stoffet og man ikke kan holde øje med deres luftveje.

Du kan læse meget mere om de forskellige typer af bæreredskaber her