Ravhalskæder har igennem hele vores historie været brugt som medicin og brugerne er ikke i tvivl om det virker.
Om det har en dokumenteret effekt ved jeg ikke men kæderne har for mange været en stor hjælp.

Jeg har adspurgt mine følgere om deres erfaringer og kendskab til ravkæderne. Her er hvad der er blevet skrevet.

Ravhalskæder til børn er lavet så de falder af hvis man hænger fast. Skulle snoren knække er hver perle sat fast individuelt så det ikke er alle perler der falder af.


Lotte Rieks Jeg har oplevet en forbedring i vejrtrækning under forkølelse, ikke at han stopper med at være forkølet, men han har lettere ved at få vejret når han sover.
Han har næsten lige haft 3-4 rigtige hårde nætter i træk, men han fik så også 4 kindtænder på én gang ? Det havde måske været endnu værre uden kæden, det er jo ikke til at sige.


Christina Nygaard Andersen Min søn har brugt ravkæde siden længe før han fik tænder. Han har tre tænder nu, og vi har ikke oplevet at han har været generet ved frembrud overhovedet, udover (maks) en halv time med smerter, ved hver af de første to tænder, lige når de har brudt igennem. Tredje tand faldt sammen med vuggestuestart, og der tror jeg ikke at hans pylren skyldtes tanden, da han absolut ikke virkede smerteramt. Men jeg kan selvfølgelig ikke vide det med sikkerhed. 

Hans kæde har været væk i halvanden uges tid nu, og det har ramlet sammen med, at han pludseligt har været meget pylret om natten, hvilket han ikke plejer. Jeg er spændt på om det ændrer sig igen, når vi modtager den nye kæde, som jeg lige har bestilt i går. I så fald har ravet måske flere gode egenskaber ?❤️

(Jeg ved selvfølgelig ikke, om han også ville have været ugeneret ved tandfrembrud uden kæden, eftersom han altid har haft den på ??‍♀️?)


Maria F. H. Nielsen Vi brugte ravkæde til den yngste, indtil han begyndte selv at tage den af. Har ikke oplevet problemer ved tandfrembrud og han er næsten aldrig syg. 
Den store, hvor vi ikke brugte det, var meget mere snottet og feberramt.


Heidi De Jong Rogren Jeg brugte dem til min mellemste. Det hjalp ham mega meget da han fik tænder og de kom 3-4 af gangen. 
Da han havde fået de første 16 tænder, hev han af og ville ikke have den på mere. 
Min yngste hev den af med det samme. Men han er overhoved ikke påvirket af at få tænder.
Så jeg er ikke i tvivl de virker ?


Signe Mørk Jeg har brugt dem på min datter.
Det har hjulpet utrolig meget på tandfrembrud, bedre søvn, men også ængstelighed.
Hendes kranio sakral terapeut, kunne også mærke forskel i hendes krop, og det samme kunne vi, hun virkede mere fri.

Jeg har kun prøvet det kort, og jeg kunne ikke tåle den, men det var måske pga. Udformningen på raven.

Jeg vil til hver en tid anbefale rav, og lillebror vil også få en halskæde på, når han bliver gammel nok.


Louise R Bekker Hermansen Min datter har haft god effekt på ravkæde med tand frembrud. Vi har ikke mærket til dem, hun har aldrig haft rød numse eller feber i forbindelse med. 
Vi kan helt klart anbefale en ravkæde. 
Min datter fik den på da hun var omkring 3 mdr ..


Mia Baun Nielsen Jeg har denne og det gør virkelig at vi ikke ligger mærke til feber ved tandfrembrud.. Denne gang vil jeg se hvordan den måske virker efter vaccination


Natasja Asdal Min datter fik en ravhalskæde da hun var spæd, men jeg synes aldrig der var effekt. Hun fik dog også først en tand da hun var 9 måneder, så jeg tænker det kan være derfor.


Ketty Gaardbye Christensen Vi har brugt dem på både store- og lillesøster, storesøster havde aldrig problemer ved tandfrembrud, lillesøster er meget plaget trods brug af kæden…


Marlene René Aagaard Vi bruger dem, jeg har brugt dem til begge drenge, min store reagerede slet ikke på tandfrembrud selvom han fik 4 tænder på én gang. 
Det samme med den lille, efter han fik halskæden på har han ikke reageret som han gjorde uden halskæde på de første tænder:)

Tusind tak til jer der har sendt mig jeres oplevelser. I kan altid sende mig flere.

Er du blevet nysgerrig på ravkæderne kan du finde dem her