HVORFOR VIKLE

Fordelene ved at bære

HVORFOR VIKLE

”Baryleren” her har aldrig grædt ret meget. Hver gang han lagde an til at græde, kom han i vikle, og så sov han stort set med det samme. Når vi var ude var han altid tilfreds, for han sad jo trygt og godt hos mig. Ingen trælse tigerspring eller tandfrembrud har overtaget magten herhjemme.

Så er der jo fordelene ved ikke at skulle slæbe barnevognen men rundt i verden. Det er jo helt fantastisk ikke at skulle vente på elevatoren, men bare kan sno sig omkring selv de mindste steder.

Manden min så med det samme, sine penge flyve ud gennem vinduet, da jeg begyndte at tale om vikler. Men jo mere han hørte og i særdeleshed jo mere han så det virkede, jo mere blev han overbevist.

” Jeg må overgive mig” siger han, ”det virker næsten hver gang, også på mig.”

Men det er ikke det hele. Fordelene er mange og mange af dem har stor betydning for barnets udvikling.

Den bedste måde du kan tjekke på om det at bære er okay er at kigge på dit barn. Trives det – er der ro jamen så er det jo godt. Når dit barn er klar til at lege lidt selv siger det til. Når det lille barn sidder hos dig i viklen/selen viser du barnet at du støtter, passer på, elsker og tror på at dette lille væsen skal blive stor og komme til at klare sig selv. Det giver dit barn sikkerhed og trykhed til at løsrive sig lidt efter lidt når det er klar til at gøre det. Mange gange oplever man at børn der er blevet båret leger selv når de starter i institution.

Og hvem ønsker ikke at give sit barn de bedste forudsætninger for at kunne stå på egne ben når dagen hvor de flyver fra reden kommer?


100 meter stof, tak!

Ja, hvad er nu det for noget? Vikler og slynger? En meget forunderlig verden at stifte bekendtskab med. Kort fortalt er det verdens bedste opfindelse.

Jeg opdagede viklerne, fordi jeg ledte efter noget, jeg kunne bære ”baryleren” i, så jeg også kunne hjælpe med lektier, og lave aftensmad i en presset hverdag. Søgningerne fik mig i retningen af viklerne, og sådan begyndte min rejse ud i dette univers.

Grupperne er utallige, når man begiver sig ud i Facebook’s funklende univers for vikle-entusiaster.

Dog vil jeg fremhæve de to som ofte er dem der giver bedst mening at starte ud med.

 

 

Viklemafiaen Danmark

En af de nyere sider som jeg selv har været med til at starte. Der er plads til alle og der er ikke så mange regler. Her må alle forhandlere, vejledere osv svare på spørgsmål.

Galleri Viklemor

Hos galleri viklemor finder du vikleglade mødre der elsker at dele deres viden og deres udpakninger af  nyeste køb. Der er plads til alle og man kan få hjælp som ny til alt hvad man har brug for. Du bliver mødt med stor glæde og åbenhed som man ikke møder andre steder.

Klart at anbefale til at suge viden til sig.

Derudover findes der mange lokale grupper som jeg klart vil anbefale at søge imod. Her får man adgang til ….

…”Kage” og “Grams”

Vikleverdenen er fyldt med slangord, som I kan støde på i de forskellige grupper. Men ”kage” og ”grams” er noget alle skal vide hvad er fra start.

Kagehilsenen skal alle kende. Når vi ude i landet møder hinanden med eller uden vikle, siger man ”Hej vi er i samme båd” ved at sige ”kage”. Det er en hilsen som mange har svært ved at sige, men jeg syntes nu det er så hyggeligt. Den oprindelige historie er en af de famøse tråde i Slyngegalleriet på Facebook, som i selv kan finde.

”Grams” betyder egentlig mødregruppe, hvor vi kigger på hinandens vikler, prøver dem. Taler om forskellige blends og i det helt taget bare hygger i hinandens selskab. Som oftest mødes vi i folks private hjem, men flere og flere benytter sig af Ikeas café, bibliotekerne og andre større steder. Her på Fyn er det kutyme, at man deler morgenmaden ud imellem hinanden, så man hver især har lidt lækkert med.

Jeg afholder gerne grams, både for enkelte men også større forsamlinger dog PT max 10. Det behøver ikke betyde at butikken er åben, men I må naturligvis gerne kigge ind hvis I har lyst. Jeg tager som udgangspunkt ikke udstyr med ud af huset.

Print Friendly, PDF & Email