HVORFOR VIKLE

Fordelene ved at bære

Al den faktuelle viden I kan finde på Internettet, behøver jeg ikke remse op. Men jeg kan give min historie videre.

HVORFOR VIKLE

”Baryleren” her har aldrig grædt ret meget. Hver gang han lagde an til at græde, kom han i vikle, og så sov han stort set med det samme. Når vi var ude var han altid tilfreds, for han sad jo trygt og godt hos mig. Ingen trælse tigerspring eller tandfrembrud har overtaget magten herhjemme.

 

Så er der jo fordelene ved ikke at skulle slæbe barnevognen men rundt i verden. Det er jo helt fantastisk ikke at skulle vente på elevatoren, men bare kan sno sig omkring selv de mindste steder.

Manden min så med det samme, sine penge flyve ud gennem vinduet, da jeg begyndte at tale om vikler. Men jo mere han hørte og i særdeleshed jo mere han så det virkede, jo mere blev han overbevist.

” Jeg må overgive mig” siger han, ”det virker næsten hver gang, også på mig.”


100 meter stof, tak!

Ja, hvad er nu det for noget? Vikler og slynger? En meget forunderlig verden at stifte bekendtskab med. Kort fortalt er det verdens bedste opfindelse.

Jeg opdagede viklerne, fordi jeg ledte efter noget, jeg kunne bære ”baryleren” i, så jeg også kunne hjælpe med lektier, og lave aftensmad i en presset hverdag. Søgningerne fik mig i retningen af viklerne, og sådan begyndte min rejse ud i dette univers.

Grupperne er utallige, når man begiver sig ud i Facebook’s funklende univers for vikle-entusiaster.

Dog vil jeg fremhæve de to som ofte er dem der giver bedst mening at starte ud med.

Billedet er fra privat samling og ikke produkter til salg. 

Galleri Viklemor

Hos galleri viklemor finder du vikleglade mødre der elsker at dele deres viden og deres udpakninger af  nyeste køb. Der er plads til alle og man kan få hjælp som ny til alt hvad man har brug for. Du bliver mødt med stor glæde og åbenhed som man ikke møder andre steder.

Klart at anbefale til at suge viden til sig.

Derudover findes der mange lokale grupper som jeg klart vil anbefale at søge imod. Her får man adgang til ….

…”Kage” og “Grams”

Vikleverdenen er fyldt med slangord, som I kan støde på i de forskellige grupper. Men ”kage” og ”grams” er noget alle skal vide hvad er fra start.

Kagehilsenen skal alle kende. Når vi ude i landet møder hinanden med eller uden vikle, siger man ”Hej vi er i samme båd” ved at sige ”kage”. Det er en hilsen som mange har svært ved at sige, men jeg syntes nu det er så hyggeligt. Den oprindelige historie er en af de famøse tråde i Slyngegalleriet på Facebook, som i selv kan finde.

”Grams” betyder egentlig mødregruppe, hvor vi kigger på hinandens vikler, prøver dem. Taler om forskellige blends og i det helt taget bare hygger i hinandens selskab. Som oftest mødes vi i folks private hjem, men flere og flere benytter sig af Ikeas café, bibliotekerne og andre større steder. Her på Fyn er det kutyme, at man deler morgenmaden ud imellem hinanden, så man hver især har lidt lækkert med.

Jeg afholder gerne grams, både for enkelte men også større forsamlinger dog PT max 10. Det behøver ikke betyde at butikken er åben, men I må naturligvis gerne kigge ind hvis I har lyst. Jeg tager som udgangspunkt ikke udstyr med ud af huset.